Typer online pokerturneringer

Casino

Mange store pokerforeninger holder jevnlig turneringer deltatt av profesjonelle spillere fra hele verden. Slike arrangementer blir holdt på fasjonable hoteller, sendt på TV, og premiepotten deres kan utgjøre millioner av dollar.

Situasjonen er annerledes på nettet. Nesten hvert nettsted til enhver tid kan inneholde flere titalls hundrevis av turneringer. Premiefondet deres er beskjedent – fra noen få dollar til flere titusener. Slike mini- og mikroturneringer spiller en viktig rolle: de tilfredsstiller lysten til et stort antall spillere for rivalisering, spenning og store gevinster.

Deltakelse i en typisk online pokerturnering vil koste hver deltaker flere titalls dollar. Og premiepotten når i så fall flere tusen dollar.

Alle spillere starter turneringen med et like stort beløp. Det kalles buy-in. I tillegg kan nettstedet kreve inngangspenger. Hvis for eksempel innkjøpet er $ 50, kan institusjonen ta $ 5 for innreise. Hvis 100 spillere blir rekruttert, er premiebakgrunnen $ 5000. Oftest er den fordelt mellom flere første steder. Vinneren tar fra 30 til 50%, for andre- og tredjeplassen kan 20 og 10%, 4,5 og 6 plasser også regne med små beløp.

Dermed kan du vinne opp til 2500 dollar, med litt hell og fingerferdighet. Samtidig er tidskostnadene små.

Mange erfarne spillere kan delta i flere turneringer samtidig. Det er sant at de vanligvis snakker om lavere premiepenger – i mengder titalls eller hundrevis av dollar.

Populære typer turneringer

Flerbordsturneringer

Turneringsdeltakerne blir fordelt på forskjellige bord og kjemper mot hverandre. Mot slutten forblir en eller flere spillere med sjetonger ved hvert slikt bord. De går alle til finalebordet, som vinneren til slutt blir bestemt på: spilleren som tar alle sjetongene. Gamle som verdensplanen, som brukes i offline turneringer.

Konkurranse (konkurranse)

En slags flerbordsturnering. Spillerne spiller ved bordene sine til hver vinner har en. Etter det blir de kombinert, men ikke på ett, men på flere bord. Hvis en spiller vinner ved det andre bordet, mottar han en del av premiepotten og legger igjen med en seier. Et slikt opplegg kalles en dobbel skyting.

Satellitter (satellitter)

 

Analoge kval. En liten turnering der premien ikke bare er penger, men også muligheten til å delta i en større turnering. Deltakelse er vanligvis billig. Satelitt turneringer brukes foran de største og mest interessante turneringene. Antallet mennesker som vil ta del i dem er som regel veldig stort, og satellittene fungerer som en naturlig begrenser. Med deres hjelp blir de mest verdige spillerne identifisert.

Freeroll (gratis ruller)

Det er ingen adgang i en slik turnering, og buy-in er valgfritt. Likevel, i en slik pokerkonkurranse er det fullt mulig å vinne penger. Hva er trikset? Freerolls av pokerrom gjennomføres for reklameformål. Med deres hjelp tiltrekkes nye spillere. Som så begynner å ta del i vanlige online turneringer. Det er også et flott alternativ for nybegynnere – det er praktisk å studere og trene på freerolls.

Sat and Go (Sit and Go, SNG)

Dette er ikke en egen type turnering, men snarere et av de mulige alternativene. Sit and Play-turneringen har ikke en spesifikk starttid. Det starter i det øyeblikket når alle bordene er fulle. Det kan være enten et flerbord eller et spill ved samme bord.

Rebay (Rebuy)

En pokerturnering der det er spesielle tidsperioder der spillerne får lov til å kjøpe sjetonger. Hvis tapet av sjetonger i en normal turnering fører til utelukkelse av en spiller, kan slike deltagere prøve å kjøpe en ny sjanse med en gjenoppbyggingsalternativ. I tillegg til tid er det vanligvis en grense for hvor mye du kan kjøpe sjetonger.

Bounty (Bounty)

Hvis en spiller slår en annen spiller av bordet, kan han stole på ytterligere premiepenger. Men i de fleste tilfeller vil han bare kunne få denne bonusen hvis han kommer til de første plasseringene i turneringen.

Turbo (Turbo)

Veldig dynamiske turneringer. Spill øker raskt, persienner stiger hvert par minutter. I slike pokerkonkurranser begynner flaks å spille en større rolle enn forsiktighet og et kaldt sinn. Fordelen med slike arrangementer er at turneringen kan starte og slutte veldig raskt. Mye følelser på kort tid – mange liker det.

Dobbelt eller ingenting

Jevn fordeling av premiepotten blant halvparten av de mest suksessrike spillerne. For eksempel, hvis 10 personer deltar i en turnering, er det nok å ta minst 5. plass for å oppnå en seier. Spillere fra 1. til 5. plass får et beløp dobbelt så mye som buy-in. Og spillere fra 6. til 10. plass sitter ikke med noe.

Hodet opp

En slags spøk-turnering der bare to spillere spiller ved hvert bord. Taperen blir eliminert, og vinneren blir overført til et annet bord, der han spiller med den samme vinneren. Dette skjer helt til finalen, der også to gjenstår.

Oll yn (All-in)

Hver spiller starter med en brikke. Hvis du vil satse, satser du alt, det er ingen andre muligheter. Lykken kommer først, og selve turneringen (i det minste i begynnelsen) ligner mer på et lotteri. Ved den endelige delen er alt som skjer mer som en vanlig pokerturnering.
Timed Tournament (Hellcat)

En slik turnering starter etter å ha fylt alle plassene til deltakerne (som i “Sit and Play”), men slutter ikke etter seieren til en deltaker, men strengt tatt etter en viss tid etter start. Premier deles ut med antall chips samlet inn på slutten av spillet. Bekvemmeligheten med slike turneringer er at det er lettere for spillerne å fordele en viss tid til spillet. De kan være sikre på at turneringen ikke drar videre.